Joel Schleeh talar på Elektronik – Konferens

Joel schleeh ericsson

Talar-släpp! Äntligen kan vi börja släppa på våra fantastiska talare till Elektronik - Konferens 2025

Vi är oerhört glada att göra vårt första talar-släpp med inspirerande Joel Schleeh från Ericsson. Den 17e oktober kommer biljettförsäljningen öppna. 

Detta är Joel
Joel schleeh är forskningschef och leder avdelningen Microwave Hardware and Antennas på Ericsson Research i Göteborg. Han har tidigare erfarenhet som produktutvecklingschef inom mikrovågsdesign på Ericsson, är en av grundarna och ägarna av bolaget Low Noise Factory som tillverkar mikrovågsförstärkare till Kvantdatorbranschen, och har doktorerat inom mikrovågsteknik på Chalmers. Som mikrovågsingenjör, och chef över mikrovåg och elektronikingenjörer, är tunga simuleringar och stora datamängder vardag. Att ta vara på informationen i denna data och använda den till vår fördel är en stor utmaning och gör AI och Machine learning till ytterst viktiga verktyg för att upprätthålla vår konkurrenskraft.   

Seminariepunkten handlar om
Machine learning och AI revolutionerar just nu flera industrier med skapandet av nya datadrivna applikationer och arbetssätt. Inom elektronikdesign, och i vårt fall mikrovågsdesign, har man traditionellt hanterat komplexa samband genom förenklade modeller och approximationer, och genom beprövad erfarenhet och metodik. Men vad händer om man lägger all erfarenhet åt sidan, och låter artificiell intelligens lösa uppgiften? Hur ser en sådan krets ut? Jag kommer prata om detta, och även om hur vi på Ericsson använder stora mängder data till automatiserad analys av telekomnät.

Elektronik | Konferens  är en nysatsning inför Elektronikmässan i Stockholm 2025. Konferensen är en unik möjlighet att fördjupa sig i de mest kritiska och aktuella ämnena inom elektronik och teknik. 

Häng med i nyhetsflödet

Vill du ha de senaste nyheterna i din inkorg och första tjing till våra event? Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev, vi delger bara givande information – spam har aldrig varit vår grej!